torsdag 25 augusti 2011

All American Pancakes

Amerikanska Pannkakor: Tjocka, Fluffiga, Mjuka, Smälter i munnen... Underbart! Kan inte bli mer perfekt som helgfrukost eller brunch. Det är också väldigt enkelt att laga själv. I USA heter det ju Buttermilk Pancakes. Men buttermilk, eller kärnmjölk på svenska, finns ju inte att köpa längre (jag har iallafall inte hittat det någonstans). Så det närmaste man kommer är creme fraiche eller gräddfil, men det fungerar utmärkt!
Med detta recept blir de exakt sådana som du får dom i USA.
Serveras med antingen sylt, färska bär, grädde, en klick smör. Det som är ett måste är Sirup! Jag föredrar Corn sirup framför Maple sirup (lönnsirap). Den godaste är Aunt Jemimas, finns på bla ICA.


Jag ääääälskar Pancakes!!




 All American Pancakes

Ingredienser
4 stk äggvitor
4 stk äggulor
2,5 dl mjöl
3 msk socker
1 krm salt
2,5 dl mjölk
3 msk gräddfil eller creme fraiche
50 g smält smör

Gör så här

-Smält smöret
-Vispa ägggulorna med en elvisp.
-Blanda ihop mjöl, socker, salt, gulorna, mjölk, gräddfil (el creme fraiche) och smält smör
-Blanda väl
-Vispa äggvitorna för sig tills de är fasta (du ska kunna vända på bunken utan att något rinner ut) och vänd ner i smeten.
-Häll ut som plättar i en stekpanna i valfri storlek, ca 10 cm i diameter.
-Stek pannkakorna i medelvarm panna med smör
-Servera med öskat tillbehör

Anna

2 kommentarer:

  1. Dessa kanske man skall testa i helgen, tror du att man kan ta något mjölkfritt eller?

    SvaraRadera
  2. Kan byta ut mot sojamjölk. Creme fraiche el gräddfil finns väl inte som mjölkfritt men det går att utesluta! Kanske jag kan laga det till er i helgen!

    SvaraRadera